Service en onderhoud:

Wij bieden ook service en onderhoud voor uw sterilisator. Dit doen wij sinds kort ook voor tuttnauer Europe B.V.

Advies:

Wij geven eindgebruikers advies over het gebruik en of aanschaf van een sterilisator. Over bijvoorbeeld service en onderhoud.

Validatie:

Bij ons kunt u terecht voor het valideren van bijna iedere vorm van stoomsterilisatie. Of het nu gaat om een validatie volgens de richtlijnen steriliseren & steriliteit of een validatie volgens een eigen opgesteld protocol, u bent bij ons aan het juiste adres. Natuurlijk verzorgen wij ook de rapportage. Tevens kunnen wij u door onze jarenlange ervaring op dit gebied voorzien van een vrijblijvend vakkundig advies.

Weet u wel zeker of de combinatie met u sterilisator, verpakkingsmateriaal en instrumenten wel een steriel resultaat opleveren. Om hier zeker van te zijn is het belangrijk om jaarlijks na een servicebeurt een onafhankelijke validatie uit te laten voeren. Dit is tevens vastgelegd in de normen die gelden dat deze validatie na een onderhoudsbeurt moet gebeuren. Tijdens deze validatie brengen we temperatuurvoelers de sterilisator binnen. 

We draaien dan dezelfde processen die u ook altijd draait met u verpakkingsmateriaal en instrumenten. De temperatuurvoelers zijn dan op en tussen u instrumenten geplaatst.

Aan het eind van het proces beoordelen wij of de instrumenten wel echt de voorgestelde tijd op een bepaalde temperatuur zijn geweest. Als dit het geval is weet u dat u sterilisator, hoe u hem gebruikt, na behoren functioneert.

Als dit allemaal is goed bevonden, dan wordt de sterilisator vrijgegeven. Binnen 1 week krijgt u een uitgebreid rapport waarin alle resultaten zijn vergeleken met de geldende normen. Als u inspectie krijgt kunt u dit rapport voorleggen. Dit alles geldt ook voor u instrumenten wasmachine, hier worden ook de hoeveelheid chemicaliën bekeken.